Az animék végtelen világa

2011. március 29. 18:16 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 19.nap

Kiszámíthatatlan helyzet

"A hat reaktoros erőmű három reaktorblokkjában zónaolvadás is bekövetkezhetett, a negyedikben pedig a kiégett fűtőelemek tárolómedencéjében keletkezett tűz a 9-es erősségű földrengés és a tízméteres cunami után. A balesetsorozat miatt radioaktív anyagok kerültek a környezetbe, melynek harminc kilométeres körzetét evakuálni kellett. Hétfőn a japán hatóságok elismerték, hogy nagy szennyezettségű, radioaktív víz szivárgott ki az erőműből, ami a tengert is szennyezte. Elképzelhető, hogy a robbanások és a földrengés megrepesztették a kettes reaktor reaktormagjának acél konténmentjét. Az erőmű környékén először a baleset óta plutónium nyomait is kimutatták - a hat reaktorból az egyik urán-plutónium keverékkel működött. Körülbelül ötven, főleg idős ember nem akar kiköltözni a Fukusima-1 környékén létesített, húsz kilométeres sugarú kitelepítési körzetből. A japán atomenergia-biztonsági ügynökség képviselője kijelentette: igyekeztek meggyőzni őket arról, hogy feltétlenül el kell hagyniuk az övezetet, de nem sikerült. Mint mondta, ezek az emberek rövid időn belül azt tapasztalják majd, hogy nem jutnak alapvető élelmiszerekhez.

Újabb földrengés

A Richter-skála szerint 6,4-es erősségű földmozgás Tokióban is kilendítette a magasabb épületeket. Szökőárriadót nem rendeltek el a hatóságok, és egyelőre újabb áldozatokról vagy károkról sem érkezett jelentés a térségből. A kínai földrengés-megfigyelő központ közlése szerint a rengés epicentruma Japán fő szigetétől, Honsútól keletre a Csendes-óceánon - Mijagi és Fukusima prefektúrák közelében - fészke pedig mintegy húsz kilométeres mélységben volt."

Forrás:index.hu/kulfold/2011/03/29/kiszamithatatlan_a_helyzet_a_fukusimai_atomeromuben/ és index.hu/kulfold/2011/03/29/6_4-es_utorenges_volt_japanban/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr762782678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása