Az animék végtelen világa

2013. december 19. 12:28 - Kriszti-chan

Mondaiji-tachi ga isekai kara kuru sou desu yo

Mondaiji-tachi-ga-isekai-kara-kuru-sou-desu-yo-mondai-ji-tachi-ga-isekai-kara-kuru-sou-desu-yo-34805096-1500-938.jpg"Unatkozom, nagyon unatkozom... Ha eladnám az unalmamat, akkor már mondhatom, hogy tudok élni". Ezek főszereplőnk első szavai. Tehát ismét egy olyan anime főhőssel találkozunk, aki unatkozik ebben a világban, és bármit megtenne azért, hogy ez az érzés elmúljon. Éppen a szeme előtt piszkálnak egy fiút, ő "megmenti", mégis mindenki elmenekül a helyszínről, a fiúk helyén csak egy hatalmas lyuk tátong. Tehát főszereplőnknek - aki mellesleg igen jóképű- különleges ereje van, melyet ezen a világon félnek az emberek. De vajon máshol mi válhatna belőle, ha nem a mi világunkban élne? Egy levél érkezik az égből, melyet Sakamaki Izayoi (képen a szőke hajú fiú) részére címeztek. "Ugyanebben" a pillanatban még két lány, Kudou Asuka (képen a piros ruhás lány), és Kasubake You (képen a barna hajú, cicás lány) is levelet kap... A levélben a következő sorok szerepelnek:

"Ez a levél azoknak szól, akiknek gondjuk volt eddig, és különleges erővel bírnak. Ha azt kívánjátok, hogy lássátok, hogy ez az erő meddig visz benneteket, tegyétek félre családjaitokat, a barátaitokat, a vagyonotokat, és gyertek a mi "Kis Kertünkbe".

last1.jpgEkkor a srácok egy másik világba csöppennek, ahol egy nyuszi lány (igazából is az) "üdvözli"- azaz előkergetik a bokorból- őket. A nyuszi, akit Fekete Nyuszinak hívnak (nem értem, hogy miért, hiszen kék a haja, ha különleges erejét használja, akkor meg rózsaszín...) elmondja, hogy a srácok képessége ajándék, egy áldás, melyet istenektől kaptak. Ebben a világban léteznek úgynevezett Ajándék játokok, ami egy olyan játék, ahol az áldásukat kell használni, sőt fogadni is kell (akár zsetonban, akár emberben, bármiben). Különböző szintek léteznek, és csak akkor kapják meg a nyereményt, ha megnyerik a csatát, és a host kérése is teljesül.

Mondai-Ji-tachi ga Isekai Kara Kuru Sou Desu yo - 07 - Large 17.jpgEbben a világban nem lehet unatkozni, és számtalan lénnyel lehet találkozni, hiszen élnek itt farkas emberek, vámpírok, különböző lények keverékei, és még sorolhatnám... Izayoi már rögtön az elején elkóborol, és egymaga legyőz egy Vízistent. Az ő ereje ismeretlen, nem elég, hogy nagyon okos, még rendkívül gyors, és erős is. You ereje, hogy tud beszélni az állatokkal, valamint a gravitáció irányítása az apjától kapott nyaklánca segítségével. Asuka ereje első pillantásra a parancsolás, de az ő ereje ennél bonyolultabb, az ajándékokat tudja irányítani. Főhőseinket céllal hozták erre a világra, ahol a Démonurak a legerősebbek, akikkel szemben senki nem győzhet. Ha egy démonúr kihív egy csapatot (ebben a világban csapatok harcolnak, akiknek neve, és zászlaja, valamint saját területe van) párbajra, annak muszáj elfogadnia a küzdelmet. A Fekete Nyuszi csapatát is kihívták egy ilyen párbajra, vesztettek, így most ők a Névtelenek... Ezen szeretnének változtatni, Izayoi, You és Asuka segítségével... Vajon a srácok segítenek a Nyuszinak, vagy inkább maguk alapítanak egy csapatot?

Mondai-Ji-tachi ga Isekai Kara Kuru Sou Desu yo - 04 - Large 04.jpgÉn egy nap alatt kivégeztem ezt az animét, és meg kell hogy valljam, nagyon tetszett. Sajnos csak 10 részből áll az egész, ami nagy negatívum, mivel ebből a kitalált világból többet is ki lehetett volna hozni, különösen, hogy rengeteg szereplőt, játékot lehetett volna még kitalálni. Negatívum továbbá, hogy a Fekete Nyuszi csapatának vezetőjének erejét meg sem ismertük, mivel nem is "harcolt", és Izayoi ereje sem derült ki, valamint az sem, hogy ő ember vagy micsoda valójában. Számomra még negatív volt - ami szintén a rövidségből fakad-, hogy amikor Izayoi harcolt, mindig tudtam, hogy nyerni fog, tehát nem izgultam az egész csatajelenet alatt... Pozitívum a látványvilág, a karakterek jelleme, maga az alapötlet, az opening, és még sorolhatnám... Mindenkinek ajánlom, remélem, hogy ti nem lesztek olyan csalódottak, hogy vége van mint én... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr85699305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása