Az animék végtelen világa

2011. március 28. 18:11 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 18.nap

Újabb földrengés

"Az Északkelet-Japánban regisztrált földregés 6,5-es erősségű volt a sajtójelentés szerint, s helyi idő szerint hétfőn reggel fél nyolc előtt következett be. A reggeli földmozgás az első jelentések szerint nem járt áldozatokkal, s anyagi károkat sem okozott.

Szennyezett tengervíz

 Közben a japán atomenergia ügynökség közölte, magas a tengervíz sugárszennyezettsége a Fukusima-1 atomerőmű ötös és hatos reaktorának közelében is, amelyek nem szenvedtek nagy károkat a március 11-i japán földrengésben és szökőárban. Az ötös és hatos reaktortól mindössze harminc méternyire a radioaktív jód szintje a vízben 1150-szer haladja meg a határértéket. Mindeddig az atomerőműtől délre, a megrongálódott egyes, kettes, hármas és négyes reaktor mellett vettek mintát a tengervízből, s vasárnap ott a jód-131-es izotópjának a mértéke kétezerszerese volt a határértéknek. Továbbra sem tisztázott azonban, hogy mitől ugrott meg a sugárzás mértéke a második reaktorblokk turbinacsarnokának vizében. A fukusimai erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power (Tepco) szerint lehetséges, hogy megrepedt a reaktorblokkot körülvevő, rozsdamentes acélból készült burok (konténment), és onnan szivárog a radioaktív víz a szabadba.

Segélycsomag a magyaroktól

Tízmillió forint értékű segélycsomagot adtak át a földrengés károsultjai számára. A japán nagykövet meleg szavakkal, magyar nyelven köszönte meg a magyar kormány adományát, illetve a magánszemélyek és civil szervezetek felajánlásait, amelyek szerinte a két ország közötti mély barátságot bizonyítják. Teljes cikk:www.hir24.hu/kulfold/238343/segelycsomagot-kuldunk-japanba.html

Egyre nő a halottak száma

Japánban március 11-én pusztító földrengés és szökőár halálos áldozatainak száma 10 872, emellett 16 244 embert még mindig eltűntként tartanak számon."

Forrás:www.hir24.hu/kulfold/238129/ujabb-foldrenges-japanban-.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr422779477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása