Az animék végtelen világa

2011. március 22. 11:08 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 12.nap

Újra füstöl a 2-es és a 3-as reaktor

"Kedden reggel ismét szürkés füst kezdett dőlni Fukusima 1-es számú atomerőművének kettes és hármas reaktorblokkjából, emiatt leállították az összes helyreállítási és hűtési munkálatot. A Kjodo japán hírügynökség jelentése szerint a füst kiáramlása nem emelte meg a radioaktív sugárzást, de az okok tisztázásáig nem folytatják a munkálatokat.

 

Nagy a sugárzás

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség adatai szerint a Japán északkeleti részén fekvő atomerőmű 20 kilométeres sugarú körzetében a radioaktivitás szintje 1600-szorosan haladja meg a megengedett értékeket.

Sugárfertőzött lehet a tengervíz

A japán kormány és a tokiói elektromos művek a nukleáris krízis tengervízre gyakorolt hatásának vizsgálatába kezdett, miután hétfőn a radioaktív sugárzás szintje abnormálisan magas volt a Fukusima közeli tengervízben - jelentette a Kjodo japán hírügynökség.

Még egy földrengés Fukusima közelében

Egy újabb, a hajnalinál erősebb földrengés rázta meg a fukusimai erőmű környékét, a mostani földrengés a Richter-skálán 6,6-es erősségű.

A fűtőmedence melegedése miatt füstöl az erőmű

Melegszik a fukusimai atomerőmű 2-es blokkjából származó elhasznált fűtőelemek tárolására használt medence vize, és már majdnem forrásponton van - közölte a japán nukleáris biztonsági ügynökség munkatársa. Mint mondta, a melegedés miatt keletkezett a hétfő óta észlelt, az erőműből felszálló gőz. Ha a tároló vize forrni kezd, és a fűtő rudak kibukkannak belőle, több sugárzó anyag kerül a levegőbe.

Újra rákapcsolódott a villamoshálózatra az atomerőmű

A földrengésben megrongálódott fukusimai atomerőmű mind a hat reaktorát sikerült visszakapcsolni a külső villamoshálózatra - közölte a Kjodo japán hírügynökség a Tokyo Electric Power nevű cégre hivatkozva.

Nőtt a természeti csapás áldozatainak száma

A japán rendőrség szerint eddig 9080 ember vesztette életét a március 11-ei földrengésben és cunamiban, az eltűntek száma 13 561 - közölte a Kjodo japán hírügynökség."

Forrás:www.origo.hu/nagyvilag/percrolpercre/20110316-foldrenges-cunami-es-nuklearis-valsagheyzet-japanban-tudositas-percrol-percre.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr542761660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása