Az animék végtelen világa

2016. november 02. 19:40 - Kriszti-chan

Bakemonogatari

nt6p24nzs7ywsm4qqmwrtoph4r2tdtf3_hq.jpgTörténetünk főszereplője Araragi Koyomi, egy fiú, aki vonzza magához a természetfelettit.
Koyomi vámpírból lett ember Oshino Meme, egy "szerzetes" segítségével.
Koyomi ugyan nem hallhatatlan, de a sebei rendkívüli gyorsasággal gyógyulnak.

A fiú egy napon a magasból lezuhanó lányt kap el, s itt kezdődik el a természetfelettivel való találkozások folyama.
bakemonogatari_01.jpgA lányt súlytalannak érzi, s ez az érzés valódi is. A lányt Senjougahara Hitagi-nak hívják, aki találkozott egy istennel, s neki köszönhetően elveszítette testsúlyának nagy részét, és azokat az emlékeket, melyekkel nehezen tudott együtt élni. Kezdetben Hitagi megfenyegeti Koyomit, "kéri", hogy felejtse el a problémáját, de Koyomi nem tágít.

A fiú megmutatja a lánynak természetfeletti képességét, aki végül beleegyezik abba, hogy Koyomi elvigye őt Oshino Meme-hez. Hitagi végül legyőzi az általa felállított akadályt, megküzd az istennel, és visszakapja testsúlyát.
Mivel valamilyen módon Koyomi vonza magához az ehhez hasonló "gondokat", hamarosan több ismerőséről, barátjáról is kiderülnek titkok, melyekben az ő, és Oshino segítsége szükséges...

bakemonogatari-14bymaxmp4_snapshot_1148_20120320_095454.jpgA művet azoknak ajánlom, akik szeretik az elvont animéket, hiszen a Bakemonogatari történet menetében, és grafikájában sem egy átlagos anime. A részek, mintha különálló történetek lennének, nincs egy történetszál, mindig más és más szereplő életébe tekinthetünk bele, több részen keresztül. Műfajilag egy kis ecchi is található benne, megspékelve azzal, hogy mondhatni minden lány vonzódik főszereplőnkhöz.
Az animében néhány véres jelenet is található, de nem ez a központi eleme. Bakemonogatari 12 részből áll +3 rész specialból, amely az évad lezárása.


A Bakemonogatari folytatásai a következők:

2. Nisemonogatari
3. Nekomonogatari: Kuro
4. Monogatari Series Second Season
5. Hanamonogatari
6.Tsukimonogatari
7. Kizumonogatari.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr2611925397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása