Az animék végtelen világa

2011. április 08. 16:33 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 29.nap

Kevesebb áramot kéne használniuk

"A március 11- földrengés következményeit leginkább megszenvedő két áramszolgáltató, a Tokyo Electric Power Company (Tepco) és a Tohoku Electric Power Company ügyfelei közül a nagyvállalatoknak 25 százalékkal, a kisebb ipari felhasználóknak 20 százalékkal, a háztartásoknak 15-20 százalékkal kellene kevesebbet fogyasztaniuk. Kaieda Banri kereskedelmi miniszter azt mondta, hogy ily módon elkerülhetők lesznek nyáron a rendszeres áramszünetek a két szolgáltató területén.

Újabb erőmű sérült meg

Az onagawai atomerőműben vízszivárgást észleltek – jelentette az üzemeltető Tohoku Electricre hivatkozva a Kyodo, japán hírügynökség. Az onagawai atomerőmű Fukusimától mintegy 100 kilométerre északra fekszik. A szakemberek tájékoztatása szerint víz szivárog az 1-es és 2-es reaktorblokkból, onnan, ahol a kiégett fűtőelemeket tárolják. Az üzemeltető társaság és az illetékes atomenergia ügynökség mérése szerint a szivárgó víz csak kis mértékben tartalmaz radioaktív jódot, a sugárzás mértéke az emberre ártalmas szint alatt van. Az erőmű területén azonban több helyen enyhén radioaktív pocsolyákat is felfedeztek. Az atomerőmű körül azonban nem nőtt a sugárzás szintje. A földrengés hatására háromból kettő külső áramforrás leállt az erőműben. Az erőmű termelését le kell állítani a földrengés miatt, azonban a fűtőelemek hűtéséhez rövid távon elegendő energia állt volna rendelkezésre, de az üzemelést nem sokkal a leállítást után újra tudták indítani – közölte a társaság. Az, hogy a vízszivárgásnak milyen hatásai vannak az erőműre, egyelőre nem világos.

Eközben az utórengések következtében négyre emelkedett a halálos áldozatok száma a szigetországban, s mintegy 140 fő sérült meg. A földrengés több városban megrepesztette a gázvezetékeket, ami tüzet okozott egyebek mellett Senai városában is. Több helyen megsérültek a vasúti és telefonos hálózatok, egy-egy települést teljesen elvágva a külvilágtól.

A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár halálos áldozatainak és eltűntjeink a száma 27 794-re nőtt, s közülük 14 809-en vannak az eltűntek listáján."

Forrás:www.vg.hu/vallalatok/energia/atomkatasztrofa-van-kerjuk-fogyasszanak-kevesebb-aramot-345638 és www.vg.hu/vallalatok/energia/atomkatasztrofa-japanban-ujabb-atomeromu-serult-meg-345641

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr172809953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása