Az animék végtelen világa

2011. április 05. 19:59 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 26.nap

7,5 milliószoros a víz radioaktivitása

"A Tepco az április 2-án vett minták vizsgálata alapján közölte: a jód-131-es izotóp koncentrációja a vízben köbcentiméterenként 300 ezer becquerel. Szakértők szerint a sugárzás gyorsan szétoszlik az óceánban, de nem tudni, hogy a nagy mennyiségű sugárszennyezésnek milyen hatása lesz. Jelenleg is szivárog a víz az óceánba az atomerőmű kábelcsatornáján keresztül, a feltételezések szerint a kábelcsatorna falán keletkezett résen, vagy az alatta lévő kőfalazat résein át. Az erőmű dolgozói megkezdték lyukak fúrását a falazatba, hogy tömítőanyagok beöntésével elzárják a kövek közötti réseket. Kedden folytatódott a 11,5 ezer tonna enyhén sugárszennyezett víz tengerbe eresztése.

Atomellenes tűntetés Japánban

Magyar szakértő az erőmű helyzetéről

A mostani adatok alapján a nukleáris sugárzás mértéke egyáltalán nem veszélyes az egészségre azokban a japán városokban, amelyeket a magyarok gyakrabban látogatnak - ezek Tokyo, Kyoto, Nagano és Chiba - mondta a szakértő. A fukushimai atomerőmű blokkjaiban bekövetkezett robbanások után több nagyvárosban is nőtt a háttérsugárzás intenzitása, de egészségkárosodásra emiatt nem kell számítani - írja keddi helyzetelemzésében Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója. Az erőmű 80 kilométeres körzetén belülre ugyanakkor nem ajánlott utazni. A fukushimai atomerőmű 30 kilométeres körzetében az úgynevezett dózisintenzitás most is magas és várhatóan az is lesz hónapokig. Ide nem tanácsos utazni, de valószínűleg nem is lehet turistáknak. Az erőműtől északnyugatra 60-80 kilométer távolságban egyes településeken is több mikrosievert/óra a dózisintenzitás, ami a magyarországi viszonyokhoz képest szokatlanul magas. Itthon a természetben 0,08 és 0,16 mikrosievert/óra közötti ennek mértéke, 0,5 mikrosievert/óra érték alatt nincs szükség semmilyen intézkedésre."

Forrás: www.hir24.hu/kulfold/242551/75-millioszoros-az-oceanba-folyo-viz-radioaktivitasa.html és www.hir24.hu/kulfold/242740/fukusima-80-kilometeres-korzeteben-kell-felni.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr722802780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása