Az animék végtelen világa

2011. március 31. 14:10 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 21.nap

Négyezerszeres radioaktivitás

"A Fukisima-1 atomerőműnél a megengedettnél több mint négyezerszeres a tengervíz radioaktivitása. A japán hatóságok eddig a sérült atomerőmű 20 kilométeres körzetében evakuálták a lakosságot, és 30 kilométeres körzetében arra szólították fel az embereket, hogy tartózkodjanak otthonukban.

Megrázó videó a földrengés pusztításáról:www.hir24.hu/kulfold/240401/megrazo-video-a-foldrenges-pusztitasarol.html

Amerika különleges egysége

Egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő szerint a vegyi és biológiai katasztrófák elhárítására Maryland államban létrehozott egység (CBIRF) 155 tengerészgyalogosa pénteken érkezik meg a szigetországba. Az atomerőmű reaktorainak stabilizálásában nem vesznek részt - tette hozzá a nyilatkozó. Egy másik amerikai katonai forrás szerint az egységet "óvatosságból" vezénylik Japánba, arra az esetre, hogy "ha szükség volna rájuk, akkor kéznél legyenek".

Magyarországon is mérhető a radioaktív jód

Ennek azonban sugárvédelmi, egészségügyi következménye egyáltalán nincsen - közölte Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója csütörtökön az MTI-vel. Teljes cikk:www.hir24.hu/kulfold/240238/magyarorszagon-is-merheto-a-radioaktiv-jod.html

Betonba csomagolnák az erőművet

Védőburokkal akarják körülvenni a fukisimai erőművet. A japán hatóságok így szándékoznak megakadályozni, hogy radioaktív részecskék kerüljenek a levegőbe. A tokiói kormány - úgy tűnik - végül beismerte, hogy elvesztette a fukushimai csatát. A tervek szerint minden áramot lekapcsolnának, az üzemanyag-rudakat hagyják teljesen kihűlni, végül sok tonnányi betont öntenének rá, hogy így akadályozzák meg a sugárzást. Ezen kívül a talajra műgyantát akarnak fecskendezni, és sok egyéb lehetőséget is vizsgálnak, mondta a tokiói kormány szóvivője.

A pusztító földrengés halálos áldozatainak száma: 11 417 halott és 16 273 eltűnt személy."

Forrás: www.hir24.hu/kulfold/240139/negyezerszeres-radioaktivitas-a-fukusimai-eromunel.html és www.hir24.hu/kulfold/240159/kulonleges-egyseget-kuld-amerika-japanba.html és www.vg.hu/vallalatok/energia/betonba-csomagolnak-a-fukusimai-eromuvet-344881

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr972788112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása