Az animék végtelen világa

2011. március 26. 18:09 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 16.nap

A fukisimai egyes reaktor is leállt

"A sugárzás magas szintje miatt leállították szombaton a munkát a fukusimai atomerőmű egyes reaktorblokkjában - közölte a Kyodo japán hírügynökség.

A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár következtében súlyosan megrongálódott japán atomerőműben szombaton megpróbálták folytatni a sugárszennyezett víz kiszivattyúzását az egyes, a kettes, a hármas és a négyes reaktorblokkból. A hármas turbinacsarnokának alsó részében másfél méter magasságban áll a rendkívül radioaktív vízréteg, míg az egyes, a kettes és a négyes blokk azonos helyiségét 40 centiméter, 1 méter és 80 centiméter víz borítja.

A kettes reaktor turbinacsarnokát borító vízből a cézium lassan bomló 137-es izotópját mutatták ki, a víz felszínén a sugárzás erőssége óránként 300 millisievert volt péntek este. Az, hogy cézium-137-es jutott a vízbe, arra utalhat, hogy a reaktorból nukleáris üzemanyag jutott ki. A japán Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség (NISA) azt tartja a legvalószínűbb magyarázatnak, hogy törés keletkezett a reaktorblokkot körülvevő, rozsdamentes acélból készült "dobozon" (konténment).

Sugárzó anyag a tengerben

A határértéket 1250-szeresen meghaladó radioaktív jódot mutattak ki Japánban a tengervízből több száz méterre a szökőárban megsérült fukusimai atomerőműtől - közölte szombaton az atomreaktorok biztonságát felügyelő japán szerv."

Forrás:index.hu/kulfold/hirek/2011/03/26/akkora_a_sugarzas_hogy_all_a_munka_a_fukusimai_eromuben/ és index.hu/kulfold/2011/03/26/sugarzo_anyag_a_tengerben_fukusimanal/

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr372773738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - A NAGY HULLÁM 2011.03.27. 11:06:02

HAGYMALEVELEK Kedves Öcsémuram! Hogy rosszabbnál rosszabb híreket hallani a Felkelő Nap Országából, sokat gondolok Kedre. Reménylem, nem éppen arra vette útját, hol Magna Materünk, a Nagy Természet megúnván fiai hetvenkedését, egyetlen vállrándítással...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása