Az animék végtelen világa

2011. március 25. 18:15 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 15.nap

A reaktormag is megsérülhetett

"Ha a feltételezés beigazolódik, akkor nagyobb a veszélye annak, hogy több radioaktív szennyeződés kerül a környezetbe. Nisijama Hidehiko mindazonáltal hozzátette, hogy a szóban forgó reaktornak van valamennyi megtartó képessége. Ebből az következne, hogy a 3. blokk magja sérült meg. Helyi szakemberek szerint a károsodás inkább más berendezést érhetett, vagy a vezetékhálózatot vagy a pihentető medencét. A sérülés akkor keletkezhetett, amikor március 14-én hidrogénrobbanás történt a 3. blokk másodlagos konténmentjében, vagyis a nem hermetikusan záró reaktorépületben.

Közben a japán atomenergia ügynökség azt közölte, a csütörtökön sugárfertőzéssel kórházba szállított munkások a biztonságos sugárdózis tízezerszeresének voltak kitéve, miközben az atomerőmű hűtésén dolgoztak - adta hírül a Reuters. A munkásokat azt követően kellett kórházba szállítani, hogy az atomreaktor közelében folytatott munkálatok alatt gumicsizmájukba radioaktív víz szivárgott, radioaktív égési sérüléseket okozva. A  fukusimai egyes számú atomerőmű két reaktorblokkjában a víz radioaktivitásának rendkívül magas szintje miatt leállították a helyreállítási munkálatokat. Az erőművet működtető áramtermelő vállalat, a Tokyo Electric Power Co. (Tepco) közölte, hogy az egyes és a kettes reaktort körülvevő épület földszintjén találtak erősen radioaktív vizet.

A japán maffia is támogatja a károsultakat

A japán maffiacsoportok a legszükségesebb árucikkekkel teletömött teherautókat indítottak a tokiói és a kóbei régióból Japán északkeleti részébe, amelyet a legnagyobb mértékben sújtott a március 11-i földmozgás és az azt követő szökőár.

A többek között tagjaik kifinomult tetoválásairól ismert jakuzák a brit hírügynökség tudósítója szerint "gyorsan és csendben" siettek a legrászorultabbak segítségére. A pusztító 1995-ös kóbei földrengéshez hasonlóan a kormány támogatása most is csak lassan jutott el az érintettekhez, a mintegy 300 ezer túlélőhöz, így a maffia megbízottjai sokszor elsőként értek a helyszínre.

Egyesek szerint ennek hátterében az áll, hogy a bűnözői csoportok tagjai jellemzően a társadalom kitaszítottjai, sokszor kisebbségiek - például koreaiak -, akik jól tudják, hogyan gondoskodjanak magukról társadalmi vagy állami segítség nélkül, így hatékonyan meg tudták szervezni az akciót.

Radioaktivitást mértek két japán turistán

A két japán turista légi úton érkezett valamelyik kelet-kínai városba, de azt nem közölték, hogy melyikbe.

A hatóság közleménye szerint a turistákon mért sugárzás sokkal meghaladja a megengedett mértéket. Másokra nem jelentenek veszélyt. Orvosi ellátásban részesítették őket - tette hozzá a közlemény.

Több mint tízezer áldozat

A helyi idő szerint péntek délelőtt 11-kor nyilvánosságra hozott adatok szerint 10.035 ember biztosan életét vesztette a természeti csapásban, 17.443 személyt pedig eltűntként tartanak számon.

A földrengésben és cunamiban csaknem 2800 ember sebesült meg. Az adatok szerint a mostani katasztrófa volt a legtöbb emberéletet követelő földmozgás Japánban az 1923-as Nagy Kanto-földrengés óta, amelyben több mint 142 ezer ember vesztette életét."

Forrás:www.hir24.hu/kulfold/236982/a-reaktormag-is-serulhetett-a-japan-atomeromuben.html és www.hir24.hu/kulfold/237309/a-japan-maffia-is-tamogatja-a-karosultakat.html

A japán földrengés következménye lehet a mianmari rengés. Bővebb infó: www.origo.hu/nagyvilag/20110325-a-japan-foldrenges-kovetkezmenye-lehet-a-mianmari-renges.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr562771462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása