Az animék végtelen világa

2011. március 23. 16:16 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 13.nap

Újra füstöl

"Fekete füst szállt fel szerdán a fukusimai Daiicsi-1. erőmű hármas blokkjából - jelentette be a létesítmény tulajdonosa, a tokiói villamosművek. A füst oka egyelőre nem ismeretes, az épületet kiürítették.

Újabb földrengések lehetnek

A japán meteorológiai szolgálat nem zárja ki, hogy az elkövetkező három napban 7-es fokozatúnál erősebb földrengések történnek a térségben, a szakértők húszszázalékos esélyt adnak ennek.

Egyes reaktor

Folyamatosan emelkedik a hőmérséklet a fukusimai atomerőmű egyes reaktorában. A legfrissebb mérések szerint a hőmérséklet 399 Celsius fokra emelkedett, miközben a normális üzemi hőmérséklet 302 fok lenne, közölte a japán atomenergia ügynökség.

Kettes és hármas reaktor

A megrongálódott erőmű kettes és hármas reaktorblokkjában továbbra is nyugtalanító a helyzet. A kettes blokk épületében félbe kellett szakítani a helyreállítási munkálatokat szerda reggel, mert a sugárzás szintje túl veszélyessé vált. A blokk hűtőrendszerének közelében 500 mikrosievert volt a sugárzás mértéke óránként. A sugármennyiség megengedett mértéke 0,05-0,2 mikrosievert óránként.

Veszélyes ivóvíz

A tokiói hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy a vezetékes ívóvíz gyerekek számára nem biztonságos, mert a radioaktív jód szintje a vízben magasabb az elfogadhatónál.

Már 100 fokkal melegebb a reaktor, mint lehetne

Folyamatosan emelkedik a hőmérséklet a fukusimai atomerőmű egyes reaktorában, 100 fokkal több a megengedettnél. A kettes blokknál félbe kellett hagyni a helyreállítási munkákat, mert 500 szorosa volt a sugárzás a megengedettnek.

Már 11 zöldségféléről derült ki Japánban, hogy sugárszennyezett, ezért a mininszeterelnök elrendelte, hogy tiltsák be az atomerőmű környékéről származó nyers tej és zöldségek árusítását. Múlt héten még csak spenótban mutattak ki szennyezést, most már brokkoliban petrezselyemben és más szabadban termeszetett zöldségekben. Az egyik növényben a megengedettnél 164-szer több radioaktív céziumot találtak.

Már 9400-nál is több halálos áldozata van a tíz nappal ezelőtti földrengésnek és szökőárnak, az eltűntek száma 14 700 felett van, közölte szerdán a japán rendőrség."

Forrás:index.hu/kulfold/2011/03/23/ujabb_foldrenges_johet_japanban/ és tv2.hu/tenyek/cikk/fukusima-mar-100-fokkal-melegebb-a-reaktor-mint-lehetne

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr482765343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása