Az animék végtelen világa

2011. március 20. 11:27 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 10.nap

Magasabb sugárzási értéket mértek Tajvanon a japán borsóban

"Emelkedett radioaktív sugárzási értéket mértek Tajvanon egy Japánból érkezett borsószállítmányban, de ez még nem káros az egészségre. Japán tisztségviselők korábban közölték, hogy radioaktív sugárzást mértek a katasztrófában megrongálódott fukusimai atomerőmű környékén termelt spenótban és tejben, azonban ez sem jelent veszélyt az egészségre.

Folytatják a sérült fukusimai erőmű locsolását

A japán atombiztonsági hivatal szerint tovább locsolják a megsérült fukusimai atomerőművet, hogy elkerüljék a sugárzó fűtőanyag felrobbanását. Tizenhárom órán át öntözték az erőmű 3-as reaktorát, több mint kétezer tonna vizet használtak el a tűzoltók szerint.

Egy idős asszony és egy fiatal fiú a túlélő

A Kjodo japán hírügynökség gyorshírben jelentette, hogy a romok alól egy nyolcvanéves nőt és egy tizenhat éves fiút mentettek ki, további részleteket egyelőre nem közöltek.

A kormány bezárná a Fukusima-1 atomerőművet

Nem használják többé a Fukusima-1 atomerőművet, amelynek reaktroaiban a természeti katasztrófa után sorozatos balesetek történtek - jelentette be a kormányszóvivő. Edano Junio szerint az erőmű nincs olyan állapotban. A szóvivő hozzátette ugyanakkor, hogy a döntés nemcsak az állami hatóságra tartozik, hanem a létesítményt működtető cégre is.

Folyamatosan csökken a sugárzás az erőműnél

Sikeresen helyreállították az áramszolgáltatást vasárnap a földrengésben és cunamiban megsérült japán atomerőmű kettes számú reaktoránál - jelentette a japán sajtó. Az erőművet üzemelő cég így megkezdheti a kettős természeti katasztrófában megsérült hűtőrendszer beindítását.

A cég munkatársai először az irányítóterem világítását próbálják meg bekapcsolni, majd azokat a berendezéseket, amelyek a reaktorban lévő nyomást, hőmérsékletet és radioaktivitást mérik - írta a Japan Times című japán lap. Ha ez mind sikeres lesz, megkezdhetik magának a hűtőrendszernek a beindítását, feltéve, hogy a rendszer egyes elemei nem váltak működésképtelenné.

Közben az erőműnél folyamatosan csökkent a radioaktív sugárzás mértéke, míg a hűtőmedencék vize száz Celsius-fok alá csökkent az összes reaktorban.

Nőtt a halottak száma

A legfrissebb rendőrségi adatok szerint több mint nyolcezer ember halt meg a természeti katasztrófában, és több mint 12 ezret még keresnek - írja a BBC. A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább nő. A Kjodo hírügynökség idézett egy Mijagi prefektúrában dolgozó rendőrfőnököt, aki szerint csak ott tizenötezren vesztették életüket."

Forrás:www.origo.hu/nagyvilag/percrolpercre/20110316-foldrenges-cunami-es-nuklearis-valsagheyzet-japanban-tudositas-percrol-percre.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr632755336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása