Az animék végtelen világa

2011. március 19. 11:56 - Kriszti-chan

Pusztító földrengés - 9.nap

Javulás a kritikus reaktornál

"A japán kormány közlése szerint javulás mutatkozik a fukusimai atomerőmű 3. számú reaktorában. "Úgy véljük, hogy a helyzet stabilizálódott" - jelentette ki Edano Jukio kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a kívülről végrehajtott hűtési akció hatásosnak bizonyult. Ennek nyomán ugyanis növekedett a reaktorban található víz mennyisége. Kitadzsava Tosimi védelmi miniszter arról tájékoztatta a tárca vezetőségének tanácskozását, hogy a 3. számú reaktorban változatlanul "rendkívül bonyolult" a helyzet. A nap folyamán speciális technika segítségével 1260 tonna tengervizet juttatnak a reaktort körülvevő épületbe. Az alkalmazott technika lehetővé teszi, hogy napi 24 órán keresztül jusson be hűtővíz az atomerőmű legkritikusabbnak tekintett 3. számú blokkjába.

Újabb nagy erejű földrengés Fukusima közelében

Újabb nagy erejű földrengés Japánban, egyelőre nem rendeltek el cunami-riadót - írja a BBC. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezet hír. A hírek szerint a rengés ereje a Richter-skálán elérte a 6.1-es szintet. A földrengés epicentruma közel van az atomkatasztrófa szélén egyensúlyozó fukusimai erőműhöz.

Rekordelmozdulás

A Mijagi prefektúrában található Osika partjai a kutatók szerint 5,3 métert mozdultak el oldalirányban, és 1,2 métert lefelé a múlt pénteki földrengés után. Mindkét érték rekord a Kjodo hírügynökség jelentése szerint.

Hatból két reaktornál van áram

A japán hatóságok bejelentették, hogy a fukusimai atomerőmű hat reaktorából kettőben helyreállt az áramszolgáltatás - írja a BBC. Az áramszolgáltatás elengedhetetlen feltétele, hogy hatékonyan hűthessék a reaktorokat.

Több mint hétezer halott

A japán rendőrség tájékoztatása szerint a múlt pénteki katasztrófa halálos áldozatainak száma 7348, közel 11 ezer embert tartanak nyílván eltűntként - írja a CNN."

Forrás:www.origo.hu/nagyvilag/percrolpercre/20110316-foldrenges-cunami-es-nuklearis-valsagheyzet-japanban-tudositas-percrol-percre.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr592752470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása