Az animék végtelen világa

2014. november 30. 20:30 - Kriszti-chan

Kill la kill

Commie-Kill-la-Kill-01-07B80133.mkv_snapshot_08.43_2013.10.04_18.37.29.jpgKépzeljük el magunkat egy olyan világban, ahol a ruha a legfontosabb dolog.  A Kill la kill nevű animében a ruhák döntik el, hogy az ember nyomornegyedben, vagy luxus villában éli életét, hogy úgy bánnak vele, mint a szeméttel, vagy mint egy királlyal. A ruhákon lévő csillagok számának alapján történik meg a "kiválasztódás", hogy ki az erős, és ki a gyenge. Ez alapján vannak csillagtalanok (nyomornegyed lakói), és egy-kettő-és három csillag tulajdonosok. Minél több csillagos valaki ruhája, annál erősebb, és tiszteltebb személy.

Történetünk elején a Honnouji Akadémia egyik óráján találjuk magunkat, amikor váratlanul berontanak a terembe, egy fiú könnygáz segítségével pedig elmenekül a helyszínről. Kolosszális követői azonban hamar utolérik, ekkor a fiú felvesz egy különleges ruhát (Goku ruha), azonban szegénynek nincs szerencséje, hiába kap rendkívüli gyorsaságot a ruhától, öltözéke csak egy csillagos, ellenfele pedig, az iskola fegyelmi bizottságának elnöke (Gamagoori Ira) három csillagos ruhát visel. Így a csata végkimenetele eldöntetett... a fiút simán elpáholják, és "megszabadítják" ruhájától, és "kiteszik" a suli ajtajára elrettentésként, hiszen ő Goku ruhát lopott, ami bűn. Az iskolát egy bizonyos Kiryuin Satsuki nevű lány irányítja, ő a diáktanács elnöke is, mindenki féli, és tiszteli őt. kill_la_kill_ep1_04.jpgEgy nappal a suliban történtek után érkezik a városba főhősünk, Matoi Ryuko (képen a sötét hajú lány), aki a Honnouji Akadémia cserediákja. Már a városba való érkezésekor gyerekek támadják meg, de csak egy citromot sikerül lopniuk Ryuko-tól, aki simán "elpáholja" őket, és egy pillanatra egy furcsa lány is feltűnik a színen, aki az egyik gyerek nővére. Ryuko hamar megismerkedik a lánnyal, hiszen a suliban egy osztályba kerülnek, a lányt Mankanshoku Mako-nak (képen a barna hajú lány) hívják, eléggé hiperaktív, az órákon pedig aludni szokott. Ryuko hamar találkozik ellenségével is, a diáktanács elnökével (Satsuki), ő az aki a Goku egyenruhákat szétossza a diákok között, képességek alapján. Ryuko-nak nem tetszik, hogy mindenki hajlong Satsuki előtt, ő a lány elé áll, és elővesz egy hatalmas ollónak látszó tárgyat (csak feles, nem teljes), és kérdőre vonja Satsuki-t, hogy tudja-e, ki az ollópenge másik felének a tulajdonosa, hiszen akinél a másik fél van, az ölte meg Ryuko apját... Kérdésére nem kap választ, a boksz klub vezetője (két csillagos ruhával) legyőzi Ryuko-t, ő azonban el tud menekülni, így az ollója sem kerül elkobzásra. HHorribleSubs-Kill-la-Kill-01-720p.mkv_snapshot_20.03_2013.10.03_21.27.52_1.jpgamar kiderül, hogy az olló a Goku ruhák ellenfele, képes legyőzni, megsemmisíteni őket.
Ryuko mozgalmas napja azonban itt még nem ért véget... visszatér apja otthonába, ahol utoljára látta őt, és ahol elhunyt (amikor megtámadták, Ryuko pont hazafele tartott), és beesik egy lyukba, a vére pedig felébreszt egy egyenruhát (Senketsu-t), aki levetkőzteti, sőt beszél és azt akarja hogy a lány felvegye őt, persze a ruha magától megoldja a dolgot (a ruhát Ryuko apja készítette)... közben a suliban egy óra múlva kivégzik Ryuko "barátját" (Mako), az igazgató nem tehet semmit, mivel a Satsuki az igazi irányító. Főhősünk eljön a barátért, és kihívja a bokszost egy meccsre, köpenye alatt alig van ruha... új öltözéke (amiben kicsit szégyelli magát) segítségével a bokszos egy ütése sem ér célba, simán kiüti a srácot, ruhája pedig megsemmisül, de a ruhából egy szál Ryuko ruhájába költözik... Győzelme után újra számon kéri Satsuki-t az ollópenge tulajdonosának kiléte felől, ő viszont csak akkor válaszol a kérdésre, ha Ryuko legyőzte az összes ellenfelet, aki kiáll ellene, köztük a három csillagos tábornokait, és őt magát, Satsuki-t is... Ryuko elfogadja a kihívást, hiszen célja, hogy megtalálja apja gyilkosát... Vajon ki az ollópenge másik felének tulajdonosa?

694140-kill_la_kill___03___large_38.jpgSzámomra ez a 24 részes anime egy igazi kihívás volt, mivel az elején nem tudtam eldönteni, hogy komolyan vegyem a történéseket, vagy sem, és hogy ami történik az vicces e, vagy sem. Egy kis ideig kételkedtem abban, hogy igazi sztori lesz, nem csak egy poénra, túlzásokra épülő anime, de kellemesen csalódtam a végére. Úgyhogy mindenkinek azt üzenem, hogy aki komoly animét akar nézni, tanulságot vár, az ne kezdjen bele, aki lazulósabb, poénra veszi az olyan dolgokat, amikben a legfőbb ellensége az emberiségnek egy ruhadarab lehet, az nézze. Rajzolást tekintve nekem nagyon tetszett, sokszor volt hangsúlyos a piros szín, míg minden más szürke, vagy jelentéktelen. A karakterek is érdekesek (bevallom, hogy én csak Ryuko kinézete miatt kezdtem el nézni, mert olyan "más", nem sablon anime lány), viszont néha idegesítőek is, főként Mako. Mako-nál elkövették azt a "hibát" (számomra az), hogy a lány minden konfliktus helyzetnél beáll a két fél közé, és valami "okos" beszéddel megoldja a helyzetet, vagy kizökkenti a karaktereket.
730877-kill_la_kill___17___large_16.jpgÖsszegezve az egészet: volt benne poén (bár nem mindig nevettem), erotika, őrültség, a végére elég komoly brutalitás (fejkaszabolással, véresővel megspékelve), fordulat, iszonyatosan erős fő gonosz, és világmegmentés is... Aki belekezd annak azt tanácsolom, hogy ne ítélje el elsőre, azaz az eleje alapján az animét, mert ahogy haladunk az időben, úgy komolyodik, véresedik a történet (a végére én már faltam a részeket)... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr256946103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása