Az animék végtelen világa

2013. június 02. 16:59 - Kriszti-chan

Baka to Test Shoukanjuu

Baka To Test To Shokanju_1.jpgA Fumizuki Akadémián a tudás jelenti az erőt, a teszteredményeid pedig az igazságot. Ez alapján a diákokat "A"-tól "F"-ig osztályokba sorolják. "A"-tól lefele haladva egyre gyengébb kinézetű termek, környezet, és oktatás színvonal fogadja a tanulókat; így míg az "A"-osztályban a tanulók igazi luxuskörülmények között élnek, addig az "F"-ben törött faasztalok, és félig szétfoszlott párnák várják a tanulókat. Az "F"-osztály a „hülyék” osztálya, idejár főszereplőnk, a hülyék hülyéje Yoshii  Akihisa (képen balról a 3. fiú) is. Azonban nincs egyedül, mivel számos korábbi (most másodikosok) osztálytársa is vele van: Sakamoto Yuuji (képen jobbról az első fiú), a stratéga haver; Tsuchiya Kouta (képen balról az első fiú), a perverz fotós, akinek számos eladó fényképe van lányokról; Kinoshita Hideyoshi (képen balról a 2. FIÚ) ; akit mindenki lánynak vél, pedig valójában fiú; Shimada Minami (képen jobbról a 2.), a tsundere, aki titkon szerelmes Yoshii-ba, valamint érkezik egy új osztálytárs, Himeji Mizuki (képen jobbról a 3.), akinek nem az "F"-osztályban kéne lennie. Himeji kilóg a többiek közül, mivel intelligensebb náluk, csakis azért került az "F"-osztályba, mert rosszul volt a szintfelmérő vizsgán. Mivel Yoshii-nak tetszik a lány, és jelen volt a lány rosszulléténél, elhatározza, hogy Himeji-t abba az osztályba juttatja, ahova „való”.

Baka-Test-Episode-baka-to-test-to-shoukanjuu-32591100-720-407.jpgEz azonban nem lesz egyszerű feladat, az Akadémián ugyanis van esély a jobb osztályterembe jutásra, azonban meg kell küzdeni érte, és mivel az "F" a leggyengébb osztály, a nyerési esély az ABC-ben feljebb haladva egyre csökken. A srácok mégis megkezdik harcukat egy jobb jövő/terem/légkör reményében… A harcok kis lények segítségével bonyolódnak le, a lényeknek pontjaik vannak, melyeket tanulmányi eredményükből szereztek egy-egy tantárgyból. A tanárok, mint felügyelők vesznek részt a csatában, a lények pontszámai a tantárgytól függenek, ha valaki jó például matekból, akkor magasabb lesz a pontszáma, mintha irodalmat választott volna. A harcok során számos stratégia kitalálható a nyerés reményében: például, ha valaki tudja, hogy ellenfele rossz matekból, ő viszont jó, akkor a matek tanárt hívja felügyelőnek, nem az irodalmat, stb. Hogy valakinek még több pontja legyen, összesíthetőek pontszámai is, ekkor ha valaki rendkívül jó tanuló, a pontjai igen magasak lesznek. Egy csata addig tart, amíg az egyik fél pontszáma le nem nullázódik. Vajon van némi esélye az "F"-osztálynak a többi osztály ellen, vagy elbuknak? Megtudhatod, ha megnézed! ;)

tumblr_lp9mcp67Zp1qeg4swo1_500.pngthe_idiot_the_test_and_summoned_creatures_178.jpg

Számomra ez egy igen szórakoztató anime volt, amiben elég sok műfaj megtalálható, a fantasy-tól kezdve, vannak benne perverz utalgatások, valakinek sok vére folyik... egy aranyos karakter révén, ő Kirishima Shouko (képen kék hajú lány) megtudhatjuk, hogy milyen erős, és ragaszkodó tud lenni a szerelem, valamint a shoujo ai kedvelőinek is behoztak egy karaktert a készítők, aki egyetlen tsunderénk életét boldogítja! A történetben egyedül azt nem értettem, hogy hogyan szerethette bárki is hülyénket, hiszen annyira sötét szegényke... Yuujit pedig néha sajnáltam a túláradó szerelem miatt. Viszont néha zavart a sok orrvérzős, számomra eltúlzott reakció perverzünktől, és hülyénktől. A lények viszont nagyon tetszettek nekem, szerintem jó ötlet volt őket is belevinni a sorozatba. Bátran ajánlom ezt a 13 részes animét, melynek folytatása is van, hasonló címmel, a szintén 13 részes Baka to Test Shoukanjuu Ni! Valamint megjelent egy OVA is (Baka to Test Shoukanjuu Matsuri).

Szólj hozzá!
2013. május 28. 01:37 - Kriszti-chan

Dantalian no Shoka (Dantalian Titkos Könyvtára)

the_mystic_archives_of_dantalian_017.jpgA Dantalian no Shoka egy 12 részes fantasy-krimi anime. Története:

Egy fiú beszélget egy fiatal lánnyal egy rejtélyes helyen:

"Mondd csak, hol vagyunk? Sehol. Ennek a helynek nincs neve. És ez nem zavaró? Ha ennyire akarod, nevezd el, ahogy szeretnéd. Egykoron valaki Labirintus Könyvtárnak nevezte. Más neve nincs? Dantalian Titkos Könyvtára."

the_mystic_archives_of_dantalian_007.jpg

A fiatal Hugh Antony Disward (Huey) nagyapja birtokára tart, akit korábban megöltek, és a fiúra hagyta házát, és minden ingóságát. Mivel a nagypapa megszállott könyvgyűjtő volt, Huey (képen szőke férfi) másra sem számít, csakis könyvekre, mint örökség, azonban a birtokra érkezve feltűnik neki, hogy könyvek nincsenek a megszokott helyükön (könyvespolc), hanem valaki levitte őket a pincébe, ahol egy meglepő látvány tárul a férfi szeme elé. Egy fiatal lány olvasgat a pince közepén, és azonnal rákérdez, hogy ki is Huey, és mit keres a birtokon. Huey bemutatkozik, és előveszi a végrendeletet, melyben egy Dalian nevű "valakit" is rá bíz a nagypapa. Hamar kiderül, hogy kicsoda is valójában Dalian (lenti képen a lány), a könyvmoly kislány, aki számtalan titkot őriz. Huey egy aranykulcsot is örököl, melyről nem tudja, hogy milyen zárat nyit.

dantalian_no_shoka_00003.jpg

Ekkor kezdődik Huey és Dalian kalandja. A páros nem sokkal később leleplezi a nagypapa gyilkosát, aki ellopott egy Fantom Könyvet (nem szabadna a földön léteznie, ha olyan használó kezébe kerül, aki alkalmas, akkor mérhetetlen áldás éri, ha azonban alkalmatlan, akkor életre kelnek a könyvbéli szereplők/események. Ezeket a könyveket Dantalian könyvtárába zárták, aki a tudás démona, számtalan könyv tulajdonosa-900.666). Elmennek a gyilkos otthonába, azonban későn érkeznek... Huey ekkor érzékeli először egy Fantom Könyv erejét, ugyanis egy cirkusz kel életre, és életre-halálra szóló küzdelem kezdődik a szereplők, és az élők között. Huey számtalan akadályon átverekszi magát, azonban a cél előtt egy sárkánnyal kell szembeszállnia. Ekkor Dalian Huey képébe vágja, hogy elfogadja Kulcsörzőjének, és felszólítja, hogy mondja el a fogadalmat (kulcson lévő szöveg): Kérdezlek, te vagy az emberiség? válasz: Nem, én a világ vagyok. Az örvényben lévő világ." Egy könyv jön a titkos könyvtárból segítségül, melyet Hueynek kell felolvasnia, s ezzel legyőzi az ellenfeleit... Innen már többé nincs visszaút...

dantalian12-1.jpgHuey és Dalian számos különböző könyvvel találkozik, például a Bölcsesség könyve, Lélekcsere könyve, és az Egyenérték könyve is felbukkan. De természetesen nem csak ők szerepelnek ebben az animében! ;)

Engem egy érdekes, misztikus világba kalauzolt ez az anime, gyakran meg is lepődtem rajta, hiszen volt egy-két olyan rész is, ahol brutalitással is találkozhatunk... Huey hamar elfogadja Dalian szeszélyes, de aranyos viselkedését, valamint mindketten könnyen megkedvelhetőek. Rajzolása is eltér a megszokottól, hiszen élőképek vannak benne, és a karakterek ebben sétálnak. Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes, azonban figyelmeztetek mindenkit, hogy vér, és néhol brutális jelenetek várhatnak minket!

Szólj hozzá!
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása