Az animék végtelen világa

2013. május 28. 01:37 - Kriszti-chan

Dantalian no Shoka (Dantalian Titkos Könyvtára)

the_mystic_archives_of_dantalian_017.jpgA Dantalian no Shoka egy 12 részes fantasy-krimi anime. Története:

Egy fiú beszélget egy fiatal lánnyal egy rejtélyes helyen:

"Mondd csak, hol vagyunk? Sehol. Ennek a helynek nincs neve. És ez nem zavaró? Ha ennyire akarod, nevezd el, ahogy szeretnéd. Egykoron valaki Labirintus Könyvtárnak nevezte. Más neve nincs? Dantalian Titkos Könyvtára."

the_mystic_archives_of_dantalian_007.jpg

A fiatal Hugh Antony Disward (Huey) nagyapja birtokára tart, akit korábban megöltek, és a fiúra hagyta házát, és minden ingóságát. Mivel a nagypapa megszállott könyvgyűjtő volt, Huey (képen szőke férfi) másra sem számít, csakis könyvekre, mint örökség, azonban a birtokra érkezve feltűnik neki, hogy könyvek nincsenek a megszokott helyükön (könyvespolc), hanem valaki levitte őket a pincébe, ahol egy meglepő látvány tárul a férfi szeme elé. Egy fiatal lány olvasgat a pince közepén, és azonnal rákérdez, hogy ki is Huey, és mit keres a birtokon. Huey bemutatkozik, és előveszi a végrendeletet, melyben egy Dalian nevű "valakit" is rá bíz a nagypapa. Hamar kiderül, hogy kicsoda is valójában Dalian (lenti képen a lány), a könyvmoly kislány, aki számtalan titkot őriz. Huey egy aranykulcsot is örököl, melyről nem tudja, hogy milyen zárat nyit.

dantalian_no_shoka_00003.jpg

Ekkor kezdődik Huey és Dalian kalandja. A páros nem sokkal később leleplezi a nagypapa gyilkosát, aki ellopott egy Fantom Könyvet (nem szabadna a földön léteznie, ha olyan használó kezébe kerül, aki alkalmas, akkor mérhetetlen áldás éri, ha azonban alkalmatlan, akkor életre kelnek a könyvbéli szereplők/események. Ezeket a könyveket Dantalian könyvtárába zárták, aki a tudás démona, számtalan könyv tulajdonosa-900.666). Elmennek a gyilkos otthonába, azonban későn érkeznek... Huey ekkor érzékeli először egy Fantom Könyv erejét, ugyanis egy cirkusz kel életre, és életre-halálra szóló küzdelem kezdődik a szereplők, és az élők között. Huey számtalan akadályon átverekszi magát, azonban a cél előtt egy sárkánnyal kell szembeszállnia. Ekkor Dalian Huey képébe vágja, hogy elfogadja Kulcsörzőjének, és felszólítja, hogy mondja el a fogadalmat (kulcson lévő szöveg): Kérdezlek, te vagy az emberiség? válasz: Nem, én a világ vagyok. Az örvényben lévő világ." Egy könyv jön a titkos könyvtárból segítségül, melyet Hueynek kell felolvasnia, s ezzel legyőzi az ellenfeleit... Innen már többé nincs visszaút...

dantalian12-1.jpgHuey és Dalian számos különböző könyvvel találkozik, például a Bölcsesség könyve, Lélekcsere könyve, és az Egyenérték könyve is felbukkan. De természetesen nem csak ők szerepelnek ebben az animében! ;)

Engem egy érdekes, misztikus világba kalauzolt ez az anime, gyakran meg is lepődtem rajta, hiszen volt egy-két olyan rész is, ahol brutalitással is találkozhatunk... Huey hamar elfogadja Dalian szeszélyes, de aranyos viselkedését, valamint mindketten könnyen megkedvelhetőek. Rajzolása is eltér a megszokottól, hiszen élőképek vannak benne, és a karakterek ebben sétálnak. Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes, azonban figyelmeztetek mindenkit, hogy vér, és néhol brutális jelenetek várhatnak minket!

Szólj hozzá!
2013. május 23. 14:13 - Kriszti-chan

Haiyore! Nyaruko-san

398345073_orig_2.jpgMa a 12 részes, Haiyore! Nyaruko-san című anime "paródiát" ismertetem.

Mielőtt elkezdeném a történet leírását, figyelmeztetnem kell mindenkit, aki nem szereti az olyan  light ecchis sorozatokat, amelyekben fiú x fiú, lány x lány utalások vannak, azok itt tapasztalni fognak ilyen dolgokat. Én sem szeretem a lány x lány-os utalásokat, történéseket, mégis ebben az animében nem zavart a dolog, hiszen elég light-os, igazából jórészt csak szavakban nyilvánul meg!

[HorribleSubs] Haiyore! Nyaruko-san - 01 [1080p].mkv_000104.104_1.pngA vörösen izzó Hold alatt egy fiú kétségbeesetten menekül egy szörny elől, aki fel akarja falni őt. A fiú zsákutcába kerül, a szörny egyre közelebb ér hozzá, ekkor a fiú segítségért kiált. Meglepetésére azonnal érkezik is a segítség, méghozzá egy csinos lány személyében, aki egy pillanat alatt megöli a szörnyet. Ekkor kezdődik el főszereplőnk, Yasaka Mahiro (képen a barna hajú srác) kálváriája. A lány bemutatkozik, mint Nyarlathotep (röviden Nyaruko), a Kúszó Káosz, aki azért érkezett a Földre, hogy megvédje azt (persze számos hátsó szándéka is van az itt tartózkodásra). Elmondja Mahiro-nak, hogy emberi rabszolgakereskedő akarta elfogni őt, valamint felajánlja, hogy megvédi a fiút az esetleges további támadásoktól (mivel fülig szerelmes belé). Mahiro ennek roppantul örül, pedig ha a jövőbe látott volna, inkább elutasítja a lányt... Nyaruko evakuálja Mahiro-t otthonról, és elviszi vásárolni, ugyanis a lány anime és manga fan!

HorribleSubs-Haiyore-Nyaruko-san-02-720p.mkv_snapshot_14.00_2012.04.16_23.28.19.jpgNem sokkal Nyaruko érkezése után egy újabb idegen érkezik a Földre, Kuuko, az Élő Láng (képen rózsaszíneshajú lány), aki minden áron Nyaruko-t akarja, méghozzá feleségnek. A dolog iróniája csupán az, hogy a Nyarlathotepek (pl Nyaruko) és a Cthughak (pl Kuuko) ősi ellenségek. Kuuko karaktere által megjelenik a lány x lány kapcsolat az animében. Kuuko karaktere viszont nagyon is szerethető, annak ellenére, hogy egy nagy perverz... viszont imádja a videójátékokat.

anime-anime-girls-haiyore-nyaruko-san-nyaruko-kuuko-nyarlathotep-606435.jpgKuuko után azonban érkezik még egy idegen, a Szél Ura, Hasuta (képen a szőke hajú "fiú"), aki annak ellenére, hogy fiú, úgy néz ki, valamint úgy is viselkedik, mint egy lány, és Nyaruko nagy bánatára ő is beleszeret Mahiro-ban. Általa jelenik meg a fiú x fiú kapcsolat az animében. És, ha ennyi idegen nem lenne még elég Mahiro-nak, az anyjáról kiderül, hogy részmunkaidőben istenekre vadászik... Mi lesz így Mahiro-val? Megtudhatod, ha megnézed az animét! ;)

nyarko-san_another_crawling_chaos_083.jpgSzámomra ez egy igazán szórakoztató kis anime volt, tele utalásokkal. Például felismerhető benne a Pokémon, a Sailor Moon, a One Piece, a Kuroshitsuji, a Vissza a jövőbe, és még számos alkotás egy-egy eleme / jellegzetessége. A történet igazán vicces, hiszen képzeljük csak el a szerelmi szituációt: van egy fiú, Mahiro, akibe szerelmes a Kúszó Káosz, Nyaruko, és a Szél Ura, Hasuta, Nyaruko-t pedig az Élő Láng, Kuuko szereti. Hogy fog Mahiro ebből kikeveredni?

nyarko-san_another_crawling_chaos_078.jpgHát... villával, és néhány fejbeveréssel. Az animében ezek a eszközök jelennek meg, amikor Nyaruko valamit "túlzásba visz", és Mahiro "helyre teszi" a lányt. Ez adja az anime "vicces" részét, azonban például számomra már túl sok volt a "bántalmazásból" Mahiro részéről, és a fiút nem sikerült megkedvelnem a 12 rész folyamán. Hisz Nyaruko folyton megmentette a fiút, amikor azonban valami kicsit rosszabbul sült el, máris "kapott a fejére". Addig oké, hogy nem adja könnyen magát, de én kicsit már túlzásnak éreztem a dolgot! Bocsi a Mahiro kedvelőknek, de én néha úgy ott hagytam volna Mahiro-t Nyaruko helyébe... 

Persze az említett karaktereken kívül mások is megjelennek az animében, érdemes megnézni, mert tényleg szórakoztató! A Haiyore! Nyaruko-san egy folytatást is megélt, a Haiyore! Nyaruko-san W -t, amelynek eddig még csak 3 részét nézhetjük meg magyar felirattal, hiszen a sorozat nemrégiben kezdődött el.

Szólj hozzá!
2013. május 15. 15:25 - Kriszti-chan

Lovers Doll manga

ilovers_doll_ch05_pg34.jpg

Ma, a blogom történetében először a Lovers Doll című mangát ajánlom azoknak, akiket nem zavar a "yaoi" kategória. Annak ellenére, hogy BL, érezhető a szeretet, szerelem, és átélhető a történet. Ezért is ajánlom bátran ezt a mangát! .Ismerd meg Shin és Shimeji történetét, amely akkor kezdődött, amikor Shin az interneten vásárolt egy babát.

Aki nem szereti a spoiler félét, az a lentebbi szöveget ne olvassa el! :) (én csak azért tettem ki, hogy lássátok, hogy nem elítélendő egy manga a fajtája alapján, hanem szép, megható, és szomorú is lehet)

 

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Baba, akinek egyedül a Mestere szeretetére volt szüksége, hogy életre keljen. De amiért ennyire különleges volt, a körülette élő emberek el kezdtek félni tőle, ezért hamar magányossá vált. Aztán egy nap találkozott valakivel, aki teljes egészében elfogadta őt, a Mesterrel, akitől sok tapasztalatot, és érzelmet szerzett. Számos megpróbáltatás után felismerték egymás iránti kölcsönös szerelmüket, és megesküdtek, hogy örökre együtt maradnak. Sok évvel később, amikor a Mester élete a végéhez közeledett... a Baba még ekkor is kitartott Mestere mellett... Majd amikor a Mester eltávozott az élők sorából, a Baba soha többé nem mozdult meg... ők ketten együtt juthattak a Mennybe." (Lovers Doll manga)

 

Címkék: manga lovers doll
Szólj hozzá!
2013. május 03. 20:57 - Kriszti-chan

Sakurasou no Pet na Kanojo

sakurasou-no-pet-na-kanojo-full-1226262.jpgMa a 24 részes, Sakurasou no Pet na Kanojo (The pet girl of Sakurasou) című romantikus animét ajánlom. :)

Történetünk főszereplője Kanda Sorata (képen a cicát a kezében tartó fiú), aki másodéves középiskolai tanuló. Teljesen átlagos srác, aki csupán egy dolog miatt lóg ki a "normális" diákok közül... minden macskát megsajnál. Soratának ez lesz a "veszte", hiszen iskolája kollégiumába tilos állatokat tartani, a fiú azonban nem hajlandó megválni nemrég talált cicájától. Ekkor az iskola igazgatója megfenyegeti Soratát, hogy átküldi a Sakurasou nevű kollégiumba - melyet mindenki csak "Bolondok Házának" hív - ha nem hajlandó a macskát valaki másnak odaadni. Sorata a fenyegetésnek is ellenáll, megmarad a cicája, azonban a Bolondok Háza lesz az új otthona... A Sakurasou nevű kollégiumot azért hívják Bolondok Házának, mivel a "problémás" diákok lakják. Sorata életcélja a "megszökés a Sakurasou-ból" lesz, azonban a macskák csak jönnek, és jönnek...

Számos érdekes diák jár a Sakurasou-ba (és még fog is...), itt van például egy zseni, Misaki Kamiigusa (első képen a rövid barna hajú lány, cicával a fején), aki rendkívüli módon képes animációkat készíteni, teljesen egyedül; valamint Jin Mitaka (első képen szemüveges srác), aki Misaki gyerekkori barátja, valamint társa is lenne, mint drámaíró, ha Misaki hagyná érvényesülni... Egy rejtélyes lakója is van a kollégiumnak, ő nem más mint Ryunosuke Akasaka, egy számítógép zseni, akit sosem látni élőben, üzenet formájában (Maid-sama programjával) kommunikál a többi lakóval. Fontos megemlíteni még Nanami Aoyama-t (első képen Misaki melletti lány), aki szinkronhang szeretne lenni, ő csak később lesz a Sakurasou lakója.

rori_sakurasou_no_pet_na_kanojo_-_01_c026aa28_-mkv_snapshot_12-27_2012-10-09_13-57-31.jpgSorata élete akkor változik meg, amikor "főnökétől", a művészeti osztály tanárától azt a "küldetést" kapja, hogy hozza el az állomásról a tanárnő unokatestvérét, Shiina Mashiro-t (képen) az iskolába. A lány az iskola művészeti részlegének cserediákja lesz, azonban nem a "normál" kollégiumban fog élni, hanem a Sakurasou-ban. Sorata ezen meglepődik, a tanárnő azonban csak annyit mondd neki, hogy "itt van a legjobb helye", majd teljes mértékben Soratára bízza Mashiro-t. Sorata a lányról alkotott képe már másnap romba dől, amikor kiderül, hogy Mashiro egyáltalán nem képes gondoskodni magáról (önállóan még öltözni sem tud), azonban gyönyörűen rajzol, és mangákat készít. Úgy tűnik, Soratára sok munka vár...

1_2.pngSzámomra ez egy kellemes kis anime volt, romantikával, vígjátékkal és egy kicsi ecchivel keveredve. Több szerelmi szál is található benne, valamint számos kalamajka is keletkezik, Mashiro ártatlansága, és elszántsága pedig szül egy-két érdekes jelenetet is (lásd a képen). Az animének mondandója is van, valamint megmutatja azt is, hogy egyesek milyen elszántan képesek küzdeni a céljaikért, és azt is, hogy a másik félnek milyen nehéz, ha a szerelme nem éppen egy átlagos ember, hanem egy zseni ("sosem érek fel hozzá"," nem lehetünk egyenlők" "nem vagyok elég jó hozzá").

Bátran ajánlom mindenkinek! :)

pet6-1.jpgSakurasou no Pet na Kanojo - 12 - Large 23.jpg

Szólj hozzá!
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása