Az animék végtelen világa

2012. október 20. 00:34 - Kriszti-chan

Hell's Angels (Hells)

hells-angels-trailer-released.jpgMa egy igazán egyedi anime movie-t, a Hells-t hoztam el nektek, melyet a napokban néztem meg. :)

Ez a majd két órás filmecske eltér a hagyományos, jól megszokott rajzolástól, és világtól... 

Történetünk főhőse Amagane Linne, egy fiatal, vidám, szétszórt, segítőkész lányka, aki éppen első napjára siet új iskolájába. Útja közben is megismerhetjük személyiségét... anyja utoléri, és egy noteszt ad át neki, amit a lány szándékosan hagyott otthon, majd nekimegy egy fiúnak, akiről ábrándozni kezd, de gyorsan elhessegeti a gondolatot, és siet tovább az iskolába... Ekkor meglát egy macskát az út közepén, aki felé egy autó közeledik. Habozás nélkül a macskához siet, s megmenti... Ekkor kezdődik Linne kálváriája, hiszen a macskát ugyan megmentette, de saját magát nem...

01.jpgA Hells egy igazán érdekes, elvont kis történet (rajzolást tekintve is) úgyhogy azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza egy kis elvontságtól. Számomra pozitív élmény volt ez a kis film, egyedül a fő gonosszal való csata nyúlt el szerintem a kelleténél jobban, így ott egy kicsit untam a sztorit. Linne személyisége számomra Narutora hajazott, így egész megkedveltem őt. :) Aki megnézi, az vigyázzon, mert nem minden az, aminek látszik! ;)

Szólj hozzá!
2012. október 20. 00:24 - Kriszti-chan

Fortune Arterial: Akai Yakusoku

2_1.pngA Fortune Arterial egy 12 részes kis animécske, mely kikapcsolódást nyújt a rohanó napokban.

Történetünk főszereplője, Hasekura Kohei (képen a sötét hajú fiú) egy olyan srác, aki eddig "fél életet" élt, mivel kiskora óta városról városra, iskoláról iskolára jár, apja munkája miatt. Éppen ezért Kohei idővel megunta a folytonos ismerkedést az új osztálytársakkal, hiszen mindig továbbálltak apjával egy-egy helyről. Most azonban egy olyan szigetre költöztek, melyen már jártak, 7 évvel korábban...

A fiút első iskolai napján a Diáktanács alelnöke, Sendou Erika (képen a középső szőke lány) "köszönti", eléggé furcsa módon. A lány hamar átpasszolja Kohei köszöntését bátyjának, a Diáktanács elnökének, Iori-nak. Iori elnöki posztja, és sármja miatt igen népszerű a lányok körében, és egy tipikus bajkeverő, ezt elég hamar be is bizonyítja, mikor húgát és Kohei-t is megvicceli egy fürdőszobás jelenettel. Természetesen ezen Iori-n kívül senki sem nevet, sőt... Kohei-t rögtön megismeri az egész iskola emiatt az incidens miatt... Kohei elhatározza, hogy mindenképp bocsánatot kér Erikától, aki viszont látni sem akarja a fiút.

fortune-arterial-review-00.jpgKohei még aznap találkozik gyerekkori barátaival, Kanade és Haruna Yuki-val, akik szintén az iskolában élnek. A két lánytesó meg is kéri gyorsan a fiút, hogy fényképezze le az iskola látványosságait, mivel nekik erre feltétlenül szükségük van. Kohei természetesen elvállalja a feladatot, ekkor találkozik Shiro Togival, egy igen félénk kislánnyal, aki imádja fehér kis nyusziját, aki folyton elszökik; valamint találkozik az iskola nővérével is. Mikor a diáktanács épületéhez ér, találkozik a nyuszis lány bátyjával, valamint Iori beinvitálja őt az épületbe. Erika természetesen amint meglátja Kohei-t, elhagy1_1.pngja a helységet.

Kohei egészen idillikus életet él, teapartiznak a Yuki testvérpárral, és Erikával is javul kettejük kapcsolata, valamint a korábban megismert személyek is hamar barátságosak lesznek hozzá... az idill egészen addig tart, amíg Kohei az iskola kápolnájába be nem teszi a lábát... ekkor látja meg Iori-t, amint szívja egy lány vérét...

Vajon Kohei ezek után mit fog tenni? Marad az iskolában, esetleg elhagyja azt, minden emlékét, barátját hátra hagyva? Vagy esetleg marad, és elfogadja a tényt, hogy vámpírok igenis léteznek, és lehet, hogy Erika is egy közülük? Megtudhatod, ha megnézed az animét! ;)

Fortune Arterial 12.pngSzámomra egy egészen szórakoztató kis anime volt, szép, kidolgozott rajzolással, jó szinkronokkal, és érdekes karakterekkel. Aki nem szereti a véres, harapdálós animéket, azoknak is ajánlom, hiszen csak az elején lesz egy kis vér, annyi, amennyit a képen láthattok, utána pedig felenged a történet, és szórakoztató, néhol kicsit romantikus sztorit kapunk. A végén pedig... :)

Szólj hozzá!
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása