B.U.É.K.!

2019.01.01. 00:01

gjtmhzm.jpgMindenkinek Boldog Új Évet Kívánok! :)

Boldog Karácsonyt!

2018.12.25. 12:00

775303.jpgMindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánok!

1791192_latvian_showmasterkeyart_c9662e02-f786-e811-8175-020165574d09.jpgRachel Gardner kórházba kerül, mert látott embereket meghalni. A terapeutája Danny, aki szeretné megtudni, hogy mi történt a lánnyal. A beszélgetés közben Rachel a kórházból hirtelen egy másik helyre kerül, egy elhagyatott épület pincéjébe, ahol még a Hold sem tűnik igazinak.

 

"Ki vagy valójában? Tedd fel magadnak a kérdést. Ki vagyok én? A valódi énem, vagy akinek hiszem magamat? Egy angyal vagy egy áldozat? A válasz új ajtókhoz vezet."

 

Rachel nem érti mi történik, ő csak minél hamarabb haza akar menni, látni a szüleit. A kijáratot keresve belép egy liftbe, amikor a hangosbemondóban elhangzik, hogy őt az alsó szintről áldozatnak választották. A lift a játékterületre viszi Rachelt, akit nem sokkal később egy kaszát használó fiú kezd el üldözni, azzal a szándékkal, hogy megölje. Rachel szerencsésen eljut a lifthez, azonban az egy másik szintre viszi a lányt, ahol Danny sensei lesz Rachel "ellenfele", ő a lány szemeit szeretné megkaparintani.

 

"Ez az én emeletem, ha elszaladsz egy másik emeletre, akkor én már nem tehetek veled semmit."

 

Rachel ezen az emeleten emlékezni kezd arra, hogy mi is történt vele eddig. Ekkor életkedve kihuny, szeretne meghalni, mindent maga mögött hagyni.

 

keyvisual_anime.jpgRachel "szerencséjére" a kaszás fiú az alsóbb szintről "megöli" Dannyt, mellyel szabályt szeg, így ő is áldozatnak választatik. 

 

Rachel ekkor a fiúhoz lép, és szívességet kér tőle, azt szeretné, ha a kaszás megölné őt. A fiú (Zack) azonban ennél egy kicsit "okosabb", tudja magáról, hogy egyedül nem jutna ki az épületből, a különböző szinteken különböző megoldandó "rejtélyek", ellenfelek találhatóak.

 

"Azt mondtad az előbb, hogy öljelek meg, ugye? Nos én nagyon buta vagyok, szóval segíteni fogsz kijutni innen. Ha egyszer kijutottunk, majd jobb arcot fogsz nekem mutatni, ugye? És mikor azt csinálod... megöllek".

 

Számomra ez egy érdekes, 16 részes horror anime volt, aki nem szereti a horror műfajt, annak nem ajánlom. Végig nézve talán egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni a szereplőkből, az anime nem ment túl mélyen bele a szereplők háttérsztorijába. Zack maga egy érdekes karakter, a személyisége a részek alatt fokozatosan mutatkozik meg, az anime végére egészen megismerjük őt, pedig a történet elején csak egy őrült sorozatgyilkosnak tűnik. A Satsuriku No Tenshi eredetileg egy horror játék volt, nekem viszont az anime jobban tetszett. Persze mindenki döntse el, hogy neki mi tetszik jobban! ;)

Maoyuu Maou Yuusha

2018.08.20. 14:42

46041.jpgTörténetünk kezdetén megtudhatjuk, hogy már 15 éve háború dúl a démonok, és az emberek között. A harcok során az emberek bevetik legfőbb erejüket is: a Hőst, a Lovagot, az Öreget, és a Mágust. A Hős a csatateret, és bajtársait hátra hagyva siet a Démon Király palotájába, hogy legyőzhesse, és ezzel véget vethessen a háborúnak. A Démon Király palotájába érkezve a Hős találkozik a "védtelen" Démon Királlyal... azaz Királynővel, aki barátságosan köszönti őt, és kéri, hogy legyen az övé.

A Hős meglepődve tapasztalja, hogy a Démon Király nem akarja megölni, harcolni sem szeretne, sőt a segítségét kéri. A Démon Király egy szabad, békés világot szeretne megteremteni mindkét fél részére, ennek eléréséhez azonban a háború még nem érhet véget. A Hős nem ért egyet a Démon Király álláspontjával a háborúval kapcsolatban, ezért a Démon Király elmagyarázza, hogy mi haszna van az embereknek, és démonoknak a háborúból, és azt, hogy hogyan lehetne a háborút olyan módon megállítani, hogy az ne vezessen éhezéshez, és halálhoz. A cél eléréséhez sok időre, és erőre van szükség, ezért kéri a Hős segítségét, és magát a Hőst. A Hős végül beleegyezik a szövetségbe, és abba, hogy mostantól ő és a Démon Király egymáshoz tartoznak, és megkezdik a "harcot" a háborúval szemben...

 

"Amit látni szeretnék, az a háborún túli világ, amit még sohasem láttam. Át akarok kelni valakivel a másik oldalra!"

 

maoyuu_yuusha_review_1.jpgEz a 12 részes történet komoly témát hordoz magában, sajnos mégis úgy éreztem, hogy ez a 12 rész a kibontakozáshoz kevés volt, sőt sok dologra nem derült fény, kicsit befejezetlennek éreztem. Az anime tartalmaz romantikus "sugallatokat", de a romantika nem bontakozik ki teljesen, általában a Lovag, és a Démon Király csipkelődését láthatjuk a Hősért. Az elején kicsit zavaró, hogy az animében nem tudjuk meg a szereplők "igazi" nevét, de úgy gondolom, hogy jelen történet esetében nem lett volna plusz, sőt így általánosságban gondolkozhatunk a szereplőkkel kapcsolatban, hiszen nincs megnevezve, hogy ki a Hős, és ki a Démon Király.

 

Anime idézet

2018.04.01. 16:34

manganimetr-top10-kyoani-dizileri.jpg

 

 

 

"Még ha össze is omlasz, én akkor is elfogadlak annak, aki vagy. Számomra semmi sem fontosabb nálad!" (Ohshiba Masahironak - Hitorijime My Hero

Anime idézet

2018.02.04. 15:15

sad_naruto_by_dajcia-d2zwrpy.jpg

 

 

 

 

"Az emberek erősebbé válnak, mert vannak olyan emlékeik, amiket nem tudnak elfeledni. Ezt hívják növekedésnek."

(Naruto -Tsunade Shizunenak)

Boldog Új Évet!

2018.01.01. 00:00

kawaii-anime-girl-kawaii-anime-35914291-450-338_1.jpg

 

 

 

 

Mindenkinek animékben gazdag, és boldog új évet kívánok! :)

Boldog Karácsonyt!

2017.12.26. 14:57

santa_yui.png

 

 

 

 

 

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánok! :)

Aho Girl

2017.10.05. 19:59

5f2f62b25a1707f41d736912e4705c51.jpgAz Aho Girl egy rövid is őrültség (12x12 perc). Főszereplője Hanabatake Yoshiko, aki nem tudásával hívja fel magára a figyelmet, hanem végtelen gyermeteg lelkével. Sok dolog nem érdekli, összesen három téma számít neki: a banán (kedvenc étele), játék egész nap, és A-kun (Akatsuki Akuru) a lány gyermekkori "barátja" (A-kun ezt nem így gondolja). A részek alatt megismerhetjük egy kicsit Yoshiko-t, és A-kunt is, aki nem tud barátokat szerezni, csak Yoshiko törődik vele, mindenki más fél tőle. Yoshiko révén azonban sikerül egy normális (Sayaka), egy perverz (Yui), és egy kutya barátot, valamint egy "szolgát" is szereznie. A 12 részen át a srácok mindennapjait kísérhetjük végig.

00.jpgEz az anime nem egy komoly műremek, nem halad előre az időben, nincs mögötte nagy sztori, de kikapcsolódásnak ajánlom. Személy szerint reméltem, hogy a szerelmi szálak kicsit jobban előtérbe kerülnek a részek előre haladtával, és A-kun büntetéseit is kicsit durvának találtam Yoshiko-val szemben. Ettől függetlenül minden részen nevettem!

Anime idézet

2017.09.01. 19:40

4f5647d045a86678966f5c3da8940634--love-pictures-anime-images.jpg

 

 

 

 

"Ha elveszik a pénzedet, azt vissza tudod szerezni, de ha az emberségedet, vagy a lelkesedésedet, akkor mi fogja betölteni az űrt a szívedben? Az, hogy találkozol egy emberrel, akinek ugyanezek az érzései." (Get Backers Paul Natsumi-nak)