Az animék végtelen világa

2015. március 06. 18:21 - Kriszti-chan

Oda no Nobuna Yabou

39249l.jpgAz Oda no Nobuna Yabou egy történelmi anime, amiben Oda Nobunaga (az animében Oda Nobuna-képen a szőke lány) harcokkal teli életét ismerhetjük meg, számos csatáját bemutatva, az akkori ellenségeket megnevezve. Nobuna célja japán meghódítása, és egyesítése. Egy fiú (Sagara Yoshiharu) a jövőből érkezik,- kb 400évvel későbbről- aki imádja az Oda harcokról szóló számítógépes játékot, így kívülről fújja, hogy mi történt a valóságban. Sagara Toyotomi Hideyoshi (Kinoshita Tokichiro) helyére érkezik, aki meghal (a történelemben ő volt az, aki Nobugana halála után folytatja Nobunaga nagy művét, hogy meghódítsa egész Japánt).

Tokichiro halálával megváltozik a történelem, amibe Sagara belepottyan, mint helyettesítő. Ebben a valóságban nem csak a férfi uralkodókat ismerik el. Itt az lesz uralkodó, aki elsőként születik (akár fiú, akár lány). Így lesz Nobunaga a valóságban nő, és még számos neves uralkodó, stratéga is.

Sagara a múltban hamar felhívja magára a figyelmet,de ekkor egy lány lovon előtte terem, megtámadják őket, de Sagara hősiesen a lány elé áll, hogy megvédje, de arra nem gondolt hogy hogyan fog harcolni… előveszi mobilját, és egy extrával megijeszti az ellenséget (azt hiszik, hogy igazi sereg van a fiú mellett), azt gondolják hogy Sagara egy mágus. Végül mégis Nobuna segítsége kell a győzelemhez. Mikor Sagara megtudja, hogy Nobuna-val találkozott, szolgálni szeretné a lányt, mivel imádja a róla szóló játékot, és minden olyan karakter, aki a játékban vén öregember, vagy férfi; itt fiatal, szép lány.

Az anime során Sagara számtalanszor segíti/tereli Nobuna-t a helyes irányba, megváltoztatva ezzel a valós döntéseit, a történelem folyását. Úgymond egy alternatív valóságot élhetünk át, a mi lett volna, ha Nobuna fontos szituációkban másképpen dönt… Sagara tudásával megszakítja a történelmi láncot, megváltoztatja a történelmet... ki tudja mi lesz a vége… 

92026_v0_600x.jpgSzámomra ez egy nagyon szórakoztató anime volt, mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a történelmi animéket egy kis csavarral megspékelve. Számos történelmi karaktert ismerhetünk meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszti-chan.blog.hu/api/trackback/id/tr737246733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az animék végtelen világa
süti beállítások módosítása